beE's gAnG~

Thursday, April 28, 2011

hm..nampaknye sem 4 dah menutup tirai...
semalam last pper aku (khamis,,28/04/11)..berakhir ktas smlm..maka berakhirla sem 4 aku dibumi UK mesia tercinta ni...cewaahhh...cam dah nak grad je...lom lagi la..ada lagi stahun...huhuh

agak kecewa la mnjawab kertas solan smlm..tempoh 2 jam tapi aku jawab 45mnit je..pehal..?tu maknanya aku xleh jawab..25mnit kemudian aku kuar dewan.dah xleh nak jawab apa..
dari xtau nak wat pe,,baik aku kuar je...adooiii...pper smlm agak ssah kot...tensen...~'kaedah penyelidikan'


sume duk pakat pack barang-barang. angkut sume barang2 wat balik. lagi besh kalau parents datang amik..perrgghh,,,,nikmat xterkata..aku lak xleh balik..jelez kat diorang ni..!!!
sebab....
*
*
*

untuk tahun 2 fakulti aku,,kami ada LAI iaitu LATIHAN AMALI INDUSTRI a.k.a praktikal..selama 2 bulan 10 hari. Tahun ni,fakuti aku bagi peluang kat semua setuden plih mana2 tempat nak praktikal sama ada dalam or luar negara..tp yang pastinye mestilah kene pada kos la kan. ok.aku pilih tempat kat umah aku je. kat pjbt agama Dungun...yela..senang nnt nak ulang-alik..

ok.settle..tggu jwpn dari pihak pjbt agama je..
tiba-tiba kwn aku ajak praktikal kat luar negara lak. Mula-mula nk g Vietnam, tapi byk mslh pulak..yela,nak makan ssh,nk komunikasi plak..mmg org sana perlukan pendakwah kat sana. bile pkir balik,cancel..xjadi.

pas2 plih plak Indonesia. aku xkisah kat mana-mana pun..asal bejalan jauh..haha..
ble tanya mak plak..banyak plak pk negativenye...adooiii...
gempa bumi la..tsunami la...ppe la...tapi bile bncang2 balik,mak sbnrnya xkisah pun..n pesan mak lagi asal pndai jaga diri je.haha....cayunk mak..!luv 2....

ok. setuju. Indonesia. 
bincang punye bincang. kaji punya kaji. ok. sttle. kami pilih sebuah sekolah kat Medan, Sumatera Utara, Indonesia iaitu Pesantren Darul Arafah Raya. kami ber-8 iaitu 2 lelaki n 6 perempuan.  tu group aku,,group lain ade yang g kat Australia, Brunei, Syria, Turki, Mesir dan lain-lain lagi. jelez wey diorang g sane. tapi nak wat cmne,,redha je la..

flight aku ahad ni kul 7.40 am. n dijangka sampai sana 7.30 am..waa...cam xgerak je masa...hahah...sane lewat satu jam dari mesia..kadang-kadang takut gak nak g sana. yela,,ngan suasana nye lain dari mesia. bile dengar-dengar orang cite, seriau bulu roma...huhu...
tapi ppe pun..i'Allah selamat pergi n balik..aminn...~(^_^)

skang ni tengah pack sume barang n masukkan lam stor. banyak giler barang. ni baru tahun 2..lagi setahun nampak gayanya mak aku kene sewa lori la cmni. naik kete MPv pun kompem xmuat, tapi mak aku kate nak sewa lori tayar 16 katanye...hahaha..ada2 je mak aku tuh...kalau nak loyer buruk..mmg no 1...ppe je la mak.. asal amik aku je nnt tahun depan...hihi~

ok. ari ni aku nak kuar. nk  wat money changer. yess!! kayo den ari ni..dpt bpo ribu rupiah ari ni...kih3..

aku sekarang menggu detik je nak terbang. kat sana aku xsure nak on9 cmne. tggu n lihat je la..ok...babai mesia...Indonesia,,im COMING...!!kih3....

p/s : doakan aku selamat pergi and balik yer...amin....~ yg nk kirim barang tu, NO MONEY NO TALK ok...haha...tax mahal 0o0o..~
rindu plak sama jaguar n baby baru...huhu~





Saturday, April 23, 2011

Tak ade ape pun nak cerita...

petang semalam (jumaat) kul 5.03 p.m kat masjid..

tiba-tiba aku berbunyi "tuwet,...tuwet,..sms...."
1 message received...from 'MOM"

dengan rakusnya aku baca..yela mak msg kan...excited la...

msg bebrbunyi.."aslmkum, mcmana pprksn td, ok x. Cml brnk dh smlm 4kor."
cmni la mak aku antar msg..sbijik2 aku taip nih...hihi...

mksud msg mak aku ni.."cmne dengan exam td ok ke x..?comel dah beranak semalam 4 ekor..."..cm2 la lebih kurang..aku tau sume org bace msg 2 pun dah faham kan...

comel tu,kucing aku...dye dah beranak...4 ekor...kami target 5 kembar...hihi~
tapi takpe la...yg penting kucing aku dah selamat melahirkan anak..
alhamdulillah...~

mengikut cerita mak aku lagi..anak2 nya sume ikut mak dye..tak ade corak lain...
dulu aku pernah letak mak dye kat blog ni dulu...
nih la kucing aku yang bernama COMEL tu...

jeng jeng jeng.....





taraaaa......hihi....

ni gambar time dye branak yang lepas...ni kali ke3 kot dye melahirkan anak...
ppe pun..comel kan..tak peduli la kalau sape2 cakap xcantik...hu3...


aku cerita bukan ape..saje nak hilangkan tensen petang2 camni...rindu nak balik umah..nak balik jenguk 'anak-anak buah' ni ha...
lagipun aku nak gtau kucing kat umah aku skang ni ni dah ade 9 ekor..
perghhh...ramai giler...tapi aku suke..

kalau ikutkan 15 ekor..tapi 2 ekor hilang..merayau jauh sangat la tu...ade yg bg kat orang n ade yang mati 3 ekor serentak..sedih gile time 2..nak wat camne..Allah lebih sayangkan mereka..='(
aku harap sume 'anak2 buah' aku ni sumenya panjang umur and sihat2 seadanya..amin......kih3...


p/s : nanti nak suh mak 3G..nk tengok ank buah baru....ho3...~ 

Sunday, April 17, 2011

ari-ari aku online...bile online je perkara wajib aku buat ofcos la buka fb..
yang kedua tagged..ketiga emel aku and tak ketinggalan youtube...

online je youtube,,aku mesti bukak maharaja lawak...
 yela....skang aku tengok dah mcm musim dah...
abes je bersiaran kat astro,,kompem2 upload kt fb..
ape lagi aku tumpang sekali la...kih3
yela...kat hostel mne nak ade astro...xdpt den nk nengok...

yang paling aku suke tengok jozan..xpuas walaupun dah berpuluh2 kali tengok..sekali ngan sepah n jugak jambu...



mmg superb la lawak diorang...like..~


perghh,,mmg semart jadi pmpuan..kih3..~xjemu tengok..


memang banyak idea diorang nih..~


part yang ngamuk time tok pnghulu ilang 2 bez,,,cam budak2...kiut..~


yang ni lak part yang lagu ala2 dangdut 2...'papaku pulang dari kota..'..kah3..

p/s: nak ilang tensen stdy layan diorang ni,,,hihi~


Wednesday, April 13, 2011

buah hati ku..~



Sekarang ni mmgu exam…student-student pun semua duk cibuk study. Masa ni la duk mencari nota-nota yang lama, ada pinjam ngan kawan-kawan,,masa ni la duk kalut nak potostat nota itu nota ini,,xkisah dah duit habes brpuluh-puluh ringgit asal dapat nota,dh xksah nota yang sama..asal nota sama ngan kawan-kawan.



Ada aku kisah..?aku pun lebih kurang je…hihi
Bukan nk cite pasal nota-nota yang xabes2 tu..tapi aku nk cite sal buah ati baru 
aku..hehe…



Cam xcaye je kan aku dah ade buah ati..?aku sendiri pun xpercaya…=p
Mggu study week aku balik,. Yela,nk jumpa buah ati aku..sejak kenal xpernah lagi jumpa. Kenal pun melalui gambar jer. Tgk gambar je trus aku jatuh hati. Gile kan..?mmg pun..haha..sape2 pun akan jatuh hati gak..tu pun kalau diorang ade ati and perasaan la…

Selasa malam kul 9 aku bertolak dari Bangi ke Dungun,Terengganu…


*****

Rindunya aku kat family and buah ati yang tersayang…=)
Sebelum balik tu,adik aku dah cerita yang buah ati aku ada kat umah kami..gilak ar..mak aku benarkan..?ayah aku sekali..?ya Rabbi..tapi lam  ati aku sgt2 bersyukur dan alhamdlillah..lantak korang la nk piker apa2 pun..asal aku bhgia…hihi~

****

Smpai je kt stesen bas,cam biasa la,,aku tunggu ‘En.Driver’ a.k.a ayah aku..
Kali ni aku balik ngan member aku..dye nk jalan2 kat kg aku.

****

Sampai je umah, pe lagi aku terus jumpa buah ati aku tu..rupa-rupanya tido dalam bilik. Terkejut aku. Bila dapat jumpa je,,alangkah terujanya aku,,gembiranya aku..xsangka luaran lebih ensem dari dalam gambar. Perrgghhh!!



Aku perlahan-lahan mendekatinya. Aku terfikir blh ke aku nak sntuh..?blh ke aku nak peluk..?mcm2 otak aku fikir.. yela bukan muhrim kan..



Tanpa berfikir panjang,aku terus sentuh dia..masyaAllah…indahnya ciptaan Allah.
Member aku pun kate ensem…brtmbah kembang la aku yg dah sedia kmbang ni kan..yela,,org puji buat ati ensem…spe xbangga,..hihi~

Kalau boleh mmg xmau brenggang langsung,,yela dah sayang.. jatuh ati pndgan pertama, ni dah pegang2 lagi la…hua3…

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ni dia...kah3...ada lagi,,,







lagi....







 next..







merenung masa depan..








video

comel kan...hihi~



ni la buah ati aku yang baru,,,ramai yang jelez aku ade buah ati ni...kah3..
namanya Jaguar n 'laki' (jantan)..=p



p/s : xde mase nk pikir2 buah ati lain..jaga yang ni je dulu...hihi~